In gesprek met Corina Blokker

      Geen reacties op In gesprek met Corina Blokker

Al enige tijd is zij lid bij de club en is al goed gewend. Na de oproep wie er bij de entree van de zaal wil zitten om de consumptie- en de presentielijst bij te houden reageerde zij spontaan.

Corina is een bezige bij en heeft behalve haar hobby de postzegels, nog vele andere activiteiten. De laatste jaren heeft zij diverse opleidingen gevolgd en haar uiteindelijk keus is “de verzorging”.

Het verzamelen van postzegels zat er al vroeg in. Ze was een jaar of 6 en raakte geïnteresseerd in postzegels, doordat haar ouders post uit het buitenland ontvingen. Eerst waren het de mooie kleuren en later de afbeeldingen en nog later de landen waar de postzegels vandaan kwamen, die haar boeiden.
Via teletekst in de jaren ’70 is zij in contact gekomen met penvrienden. Dat gaf ook weer de mogelijkheid om aan postzegels te komen. Van de ongeveer 30 penvrienden uit 21 landen heeft zij er nog een aantal over.
Begrijpelijk is natuurlijk dat ze behoorlijk wat kasten gevuld heeft met albums, “all over the world”!
Ze heeft een uitstekend geheugen! Als ze een album doorbladerd ziet ze vrijwel meteen welke zegel(s) ze nog niet heeft.

Voor de afdeling in het ziekenhuis waar ze regelmatig met haar zoon Mike naar toe moest, heeft zij ook gespaard. Postzegels en boeken, die werden verkocht en met het geld dat de verkoop opleverde heeft zij een laptop en knutselmaterialen aangeschaft voor op die afdeling. Helaas is Mike op 14 jarige leeftijd overleden. Van veel mensen krijgt zij nog regelmatig zegels voor het goede doel. Nu nog spaart zij op die manier.

Een speciale band heeft zij met de Cliniclowns. Een bezoek van hen aan Mike en andere patiëntjes zorgden voor de kinderen een lichtpuntje. Corina vertelde tijdens dit gesprek: Een deel van onze nalatenschap gaat naar de Cliniclowns, ter nagedachtenis aan Mike. Het Tv-programma “de nalatenschap” heeft er een uitzending over gemaakt.

Over het postzegel verzamelen vertelde ze, dat nu ze bij de club is op een andere manier spaart. Ook probeert ze de waarde te achterhalen en bijzonderheden te lezen over een zegel. Ik wilde ook weten hoe ze bij onze club terecht is gekomen. Via een advertentie in de krant was het antwoord. Een gezellige ochtend was zomaar weer ten einde. Gepraat over ditjes en datjes en gelachen over uitspraken en opmerkingen van kinderen.

Corina reuze leuk dat je je verhaal hebt verteld.

Graag tot ziens, Heleen