Verzamelen

Leden van de vereniging kunnen via de club op de volgende manieren aan postzegels komen en/of zelf aanbieden:

Ruilen

Op iedere clubavond kunnen de leden hun doubletten mee nemen om aan met de andere aanwezige leden te ruilen of – meestal tegen een zeer kleine bedragen – te koop aanbieden. Aan te bevelen is altijd wat klein contant geld bij je te hebben op de clubavonden.

Bezoeken/afspreken

Uitsluitend leden kunnen op de website van de vereniging De Post-Hoorn kijken naar de profielen van andere leden waarin opgenomen de landen die men verzameld en de thema verzamelgebieden. Op de site is voor hen de ledenlijst met adressen, telefoonnummers en email-adressen beschikbaar om zelf onderling contact te leggen.

Veiling

Op iedere clubavond, dus 10 keer per jaar vind er een clubveiling plaats waarin meestal rond de 140 kavels per opbod worden verkocht. De kavels beginnen meestal met hele lage bedragen vergeleken met de officiële catalogus waarde. Minimum inzet is één euro.

In het maandblad staat altijd een lijst van de kavels die worden geveild op de eerstvolgende clubavond.

Na afloop van de veiling kan men de gekochte kavels direct, na het (contant) voldoen van de prijs (zonder opslag of afdracht), meenemen.

Clubloterij

Ten slotte wordt de clubavond altijd afgesloten met een loterij. De ruim 30 kaveltjes die worden verloot kunnen direct na afkondiging van het winnende lotnummer worden uitgezocht en meegenomen. De loten kosten per 40 lotnummers (tussen 100-999) €3,00. Contant te voldoen bij de loterij-meester.

Rondzendingen

Tenslotte kan men als lid gratis meedoen aan de zogenaamde rondzendboekjes, waar uit een heel gevarieerd aanbod postzegels tegen schappelijke prijzen per stuk kunnen worden gekocht.