Oproep: heeft u materiaal voor veilingskavels

De voorraad aan te veilen kavels voor onze maandelijkse club-veilingen begint wat ‘dun’ te worden.

Met andere woorden: Kijk eens in uw verzameling of ú wellicht zegels, series, albums (ook lege!), speciale uitgaven  etc. via onze veilingen te koop wilt aanbieden.

Hier kunt u de bijlage in Office spreadsheet ‘Inzendformulier kavels’ downloaden. En hier in PDF.

In tegenstelling van wat er op het formulier staat het formulier en de kavels Inleveren tijdens ledenbijeenkomsten óf bij Wim Hulshof óf bij Jan van Vliet?

Steek zegels, series e.d in insteekkaartjes en vermeld op het inzetformulier volledig de benodigde gegevens. De kwaliteit moet in principe van een hoog niveau zijn. Bij gerealiseerde verkoop draagt u 10% van de verkoopprijs aan provisie aan onze vereniging af.

Een advies: Voorzie uw kavels van een scherpe inzetprijs, want de ervaring leert dat vraagprijzen van b.v. 30% cataloguswaarde veel kopers afschrikken. En daarbij: Mooie én goed geprijsde kavels trekken bijna altijd meerdere bieders, waardoor toch vaak een leuke opbrengst het resultaat is.

Het formulier geeft ruimte voor maximaal 15 kavels, maar ook wanneer u slechts 3 of 4 leuke kavels voor de verkoop heeft, zijn die welkom. En wanneer u meer dan 15 kavels heeft, ook geen probleem, dan kopieert u wat extra formulieren en nummert u gewoon van 16 t/m 30, enzovoort.

De bestuursleden houden zich het recht voor om bepaalde kavels niet in de veiling op te nemen, op grond van kennis van de verzamelinteresse van onze leden. Te veel aanbod van kavels van 1 land of thema kunnen ook over meerdere veilingen verdeeld worden.