Nieuwsbrief en evenementen kalender 163 (november 2024) van de KNBF

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief van de KNBF. Editie 163 en gedateerd november 2023. Altijd de moeite waard. Hier onder kunt u in PDF de beide uitgaven zelf downloaden.

In deze nieuwsbrief van november 2023 artikelen over Kinderzegels

Wederom verder met Auguste en Louis Lumière door Jan M. Broeders.

Een bespreking van een nieuwe Michel uitgave: Farbfächer in de vorm van een verf kleurenkaart.

De gebruikelijke rubriek over Filatelistische Vorming – Sjoerd Bangma. Leuk verhaal over École Nationale des Chartes door Frans Haverschmidt. De Bundesgartenschau 2021 – Anna C. van der Maade.

Wat u nog niet wist van Arvind N. Mafatlal op de postzegels van India door Frans Haverschmidt, En een actueel onderwerp omdat ook dat op postzegels verschijnt: Kunstmatige Intelligentie – Deutsche Post,

maar dan over een Crypto zegel en echt crypto heeft niets met kunstmatige intelligentie te maken. Als men wil leg ik dat uit. Op de postzegels (van €1.60) staat overigens gewoon de Branderburger Tor, en anders dan in Nederland is het gewoon als zelfklevende zegel op een brief te plakken. Dus een postzegel met een token. Dat laatste voegt niets van waarde toe. Een aardigheid, waar wederom post bedrijven verzamelaars mee wil verblinden.

Klik op afbeelding om te downloaden!

Klik op afbeelding om te downloaden!