NIEUWSBRIEF www.puntstempels.nl (mei 2023)

Nederlandse puntstempels is een gewaardeerd onderwerp voor ons verzamelaars. Daarom een keer de inhoud van de nieuwsbrief van de website puntstempels. Er is een online-veiling gaande tot het eiinde van de maand, en misschien een keer een aanleiding van de website kennis te nemen. Veel lees en veilingplezier.


Online veiling ( puntstempels.nl/veiling )

Onze mei-veiling staat inmiddels online en loopt af op 31 mei a.s.

Een aantal uitgelichte zegels met daaronder de inzet en tussen haakjes de cataloguswaarde:

Webwinkel ( puntstempel.nl/winkel )

De kortingsactie in mei jl. is succesvol afgesloten. Vele aanwinsten vonden hun weg naar uw verzamelingen. De keerzijde van dit succes is dat er weer volop nieuwe aanbiedingen zullen moeten worden gemaakt en daar wordt met plezier aan gewerkt.

Overzichtsverzameling/naslagwerk ( puntstempels.nl/naslagwerk )

In een eerdere nieuwsbrief meldden wij u op een onlangs gehouden veiling een schitterende en indrukwekkende overzichtsverzameling van het gebruik van puntstempels op zowel losse zegels als op poststukken te hebben bemachtigd en dat wij die via volledige publicatie op puntstempels.nl met u willen delen.

De eerste 3 hoofdstukken zijn te bekijken via “Naslagwerk”, te vinden in de bovenbalk van de homepage. Maandelijks volgen nieuwe afleveringen.

Commentaren zijn welkom en zullen, tenzij niet gewenst, anoniem worden weergegeven zodat ook mede-verzamelaars hiervan kennis kunnen nemen.

Scheve of haakse puntstempels?

In 2016 hebben wij een boekje uitgeven over scheve en haakse puntstempels.

Hierin zijn voorbeelden opgenomen van kantoren die zowel scheve als haakse stempels hebben gebruikt, met bijbehorende afbeeldingen.

Dit boekje kunt u nu integraal bekijken op puntstempels.nl , via de onderbalk van de homepage.

Zoekservice

Gratis en zonder verplichtingen. Zoekt u één of meerdere zegels die u niet aantreft in onze webwinkel, online veiling of elders, dan is er nu ons zoekregister.

Eén mailtje aaninfo@puntstempels.nl met opgave van gezochte zegel(s) en eventuele bijzonderheden zoals kwaliteit, positie stempel e.d. is voldoende.

Wij gaan dan voor u op zoek en vondsten krijgt u als eerste aangeboden, dus voordat ze worden opgenomen in onze webwinkel of veiling.

Gezocht ( puntstempels.nl/gezocht )

In de kop van de homepage is een zoekregister toegevoegd onder de titel “Gezocht”.

In dit register staat de belangstelling voor bepaalde zegels e.d. van mede-verzamelaars opgenomen.

Laat het ons via info@puntstempels.nl weten als u hiervan iets aan te bieden hebt.

Natuurlijk kunt u zelf ook gebruik maken van dit register.

Hulp nodig?

Niet iedereen is even bedreven met de computer of wil zich registreren op een website.

Geen probleem…. U kunt ook rechtstreeks via info@puntstempels.nl een bestelling opgeven.

Vermeld daarbij puntstempel-nummer, nvph-nummer en prijs (bijv. 244 .. 19H .. € 15 ).

U krijgt dan van ons een bevestiging en de rekening. Na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling direct verzonden. Veel plezier met het aanvullen van uw verzameling.

“Praatje punt”

Tijdens het samenstellen van het boekje over scheve en haakse puntstempels leek het me aardig om daar ook een meet-instrumentje bij te leveren om zowel de scheve als haakse hoeken te kunnen opmeten. Met het blote oog is dat niet eenvoudig en het vergt nogal wat oefening om dat onder knie te krijgen; dan nòg zit je er weleens naast, vandaar de hoekmeter.

Omdat op deze hoekmeter ruimte over was, zijn daarop de algemene tandingen die op zegels met puntstempels voorkomen afgedrukt.

Het vinden van het juiste materiaal en de productie heeft de drukker kopzorgen gebaard, maar het resultaat mag er zijn. Zelf gebruik ik de hoekmeter dagelijks en met veel plezier.

Dat plezier wil ik graag gratis met u delen, een mailtje aan info@puntstempels.nl is voldoende om een exemplaar aan te vragen.

Reageren

Wilt u reageren, dan kan dat viainfo@puntstempels.nl.