Ahles (Dick)

Dick H. Ahles
Lid sinds2020
BiografieGeboren in 1951 in Amsterdam. Vader was boekhandelaar en een klant van hem heeft hem een schoenendoos postzegels verkocht voor 20 gulden. Die heb ik met mijn moeder geheel uitgezocht, Eerste postzegel die ik zelf in 1962 inclusief eerste dag enveloppe op het postkantoor in de Bosboom Toussantstraat in Amsterdam voor mijn verzameling heb gekocht waren de zomerzegelserie van dat jaar.
Nu in 60 Luchttürm Optima albums 75.000 verschillende postzegels op alfabet van land namen en chronologisch. Alles ingevoerd in spreadsheet zodat ik exact weet hoeveel postzegels van welke landen en tegen welke cataloguswaarde ik in de afgelopen 60 jaar bij elkaar heb gebracht.
VerzamelgebiedenDe gehele wereld, liefst gestempeld. Eerste dag enveloppen, poststukken, postzegelboekjes, velletjes beschouw ik als bijvangst maar heeft niet mijn bijzondere interesse. Heb een bloedhekel aan de zogenaamde plakplaatjes (ongebruikte gegomde postzegels met machinale afstempeling in hoeveelheden in omloop gebracht die geen recht doet aan de vraag van het postsysteem in betreffende land. die als worden gecatalogiseerd. Maar ik verzamel ze wel.
Mooiste postzegel
Zwitserland Mi.5 (ongetand, Ortspost type I met Kreuzeinfassing) catalogus waarde gestempeld €1.500. Trof ik aan als twaalfjarige in de eerste schoenendoos vol met postzegels. Jaren niet geweten wat het was. Waarschijnlijk vals, maar ja zolang ik hem niet laat keuren heb ik hem gewoon in de normale album zitten!
CatalogusMichel, wereld. Stampworld.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *